Obehöriga lärare

Lärarkompetens
En lärare ska förbereda sina elever på livet efter skolan. Arbetsliv eller studier, en del måste kanske gå på socialbidrag eller skaffar barn tidigt. I vilket fall behöver elever lära sig baskunskaper som de kan bygga vidare på. Det finns alltså lärare som är stolta över att de gått direkt från lärarhögskolan till att bli lärare och nu kommer att pensioneras nästa år. Vad i helvete!? Hur kan en sådan lärare överhuvudtaget kunna något om livet utanför skolan?! Det är sådana lärare som tittar snett på "yrkeselever" för att de har så "dåliga akademiska kunskaper". Håll käft, för om 6 månader är det den eleven som byter växellåda på din jävla Mercedes.

Obehöriga lärare
Låt oss nu se vad som gör en lärare "behörig", jo, en "behörig" lärare skall ha ämneskompetens i två ämnen. Till exempel Svenska och Engelska. För yrkeslärare räcker det med ETT yrkesämne. Detta kan man få validerat på högskola/universitet om de ser att ens yrkeserfarenhet eller andra kurser eller betyg uppfyller de krav som utbildningssätet kräver. Sedan måste man ha 90 (nya) poäng pedagogik. (Läran om utbildning) Detta brukar vara indelat i tre delar om 30p vardera. Det man gör på dessa kurser är att man läser en massa böcker om pedagogik, i bästa fall, sedan diskuterar och reflekterar man över pedagogik.
Man lär INTE ut hur man sätter betyg.
Man lär INTE ut hur man tar hand om elever som har problem.
Man lär INTE ut hur man ska vara en intressant och trovärdig lärare.
Jag kan förstå att lärarfacken vill ha kompetenta lärare i skolan. Men kompetent och behörig är INTE samma sak.

"Skolvärlden"
Många lärare talar om skolvärlden och den "riktiga" världen "utanför skolan", varför är det olika? Borde inte elever behandlas lika som alla andra människor? Tydligen inte. Om jag blir magsjuk och skiter värre än tubgirl, så får jag dels en karensdag och sedan får jag en del av det jag skulle ha tjänat från försäkringskassan.
I skolan kan elever utebli från skolan i flera dagar, lärare ringer hem till eleven och försöker fjäska till sig dem till skolan. Har eleven otur får denne prata med en rektor. Efter ett par tre rektorsmöten KAN eleven bli av med studiebidraget.
Låt ungjäveln bli utan betalning första dagen. Är det giltigt skäl, låt eleven få tillbaks en del efter en byråkratisk process. Sluta och dalta med ungjävlarna! Låt de få smaka på livet som vi känner det! Då kanske det skulle röra sig mer i de politiska ungdomsförbunden.

Skulle DU låta en person som aldrig jobbat utanför en skola lära din unge om livet?
Skulle du kunna tänka dig att låta en hängiven yrkesman lära din unge det denne behöver veta för att klara av ett jobb eller kanske bara livet efter skolan?

Å en annan sak.
Sluta förhelvete med tweedkavaj med armbågsförstärkningar och läderportfölj!
Det gäller även dig nyanställda lärare!

Svenska artister

Fy faan!
Kan inte alla jävla överpretentiösa svenska artister bara självantända. Det ska vara så jäkla svåra texter med mycket märkliga ordföljder. Musikkritiker förstår inte alls vad de försöker säga i sina texter, vilket leder till att de höjer dessa artister till skyarna för att kritikerna inte ska framstå som idioter. För att inte du Svensson, ska verka vara idiot så KÖPER du skivor av dessa idiotartister. ( För ingen jävel gillar väl på allvar Eva Dahlgren eller Håkan Hellström?! )

Svenska rapartister,
Sjunger om "livet i förorten" och hur det är att leva i "ghettot". Javisst. Berätta att förorten är Lidingö och värsta perioden i "ghettot" var när hemhjälpen hade två veckors semester. Håll käft!
Det går inte att sjunga om misär och gräsrotsnivå när man har skivkontrakt på flera miljoner, det bara är så.
Riktiga artister gör sitt skit utan betalning, som brorsorna i Rosengård. Respekt, eller nåt. Hoppas de jävlarna aldrig får skivkontrakt.

Export
Sverige exporterar musik. Ja, vi exporterar även vapen. Jag tror fanimej att musikexporten skadar fler stackars människor i världen än våra vapen. Finns det inget "Svenskla Freds" för musikexporten? Jävligt hög tid att instifta det nu! Stäng ner stora produktionsbolag och låt de som tycker att det är kul med musik göra musik. Vi har ju provat några decennier nu att låta de som vill tjäna pengar göra musik. Idag låtar nästan allt likadant. Vilken överaskning?

Saker man hatar.

Ibland finns det saker som man bara inte står ut med.

RSS 2.0